AgroSens - digitalizacija poljoprivrede


  • snature-2983599_960_720.jpg


Digitalna platforma AgroSens, zasnovana na istoimenoj Android aplikaciji, pruža podršku poljoprivrednicima u praćenju rasta useva i planiranju poljoprivrednih aktivnosti. 
Razvijena je od strane Instituta BioSens iz Novog Sada i predstavlja važan korak u digitalizaciji poljoprivrede Srbije i povećanju efikasnosti i konkurentnosti domaćih proizvođača. 

AgroSend aplikacija je potpuno integrisana u domaće uslove, pa ćete po unošenju katastarske oznake parcele dobiti njenu sliku, a zatim pratiti sve što se na njoj dešava, od vremenskih prilika preko dnevnika poljoprivrednih aktivnosti do satelitskih indeksa i ažurnih informacija o pojavi bolesti i štetočina u okolini parcele. Prava primena savremenih tehnologija za poboljšanje efikasnosti i bolji život ljudi. 

 Danas je mobilni telefon uređaj od kojeg se ne odvajamo. Da li se slažete? A šta ćemo sa onim situacijama u kojima nosimo zaštitne rukavice? Bez brige, gde su rukavice, tu je i Nanotips, a gde je Nanotips, tu je i korišćenje telefona bez skidanja rukavica. 

 Za više informacija iz sveta mobilnih telefona pratite kanal Recenzosi