Da li mobilni telefon može srušiti avion?

Iako većina ljudi ne gasi mobilne uređaje u avionu smatrajući upozorenja osoblja preteranim, avio kompanije su prijavile niz problema s avionskom opremom uzrokovanih smetnjama iz putničkih elektronskih naprava, prenosi Dejli mejl. 

Iako ste možda mislili kako je najopasnija stvar koju neko može uneti u avion oružje, prevarili ste se. Tehnološke naprave poput iPad, iPhonea, Blackberryja mogu lakše srušiti avion. 

Međunarodna organizacija za vazdušni saobraćaj prijavila je 75 incidenata “elektronskih smetnji” u sastavima aviona za koje piloti i osoblje veruju da je rezultat nedopuštenog korišćenja elektronskih uređaja za vreme leta. 

U čak 26 incidenata bila je reč o direktnom uplitanju u kontrole leta, autopilotske komande i sletanje, što je moglo završiti tragedijama. 

Međunarodna organizacija za vazdušni saobraćaj nema službenu potvrdu da gadgeti prave smetnje u radu aviona, ali je još jednom upozorila da se sve tehnološke igračke gase pri ulasku u avion.

Danas je mobilni telefon uređaj od kojeg se ne odvajamo. Ni po suncu, ni po zimi, ni po snegu... A za toplije korišćenje smart telefona po zimi i snegu možemo koristiti nezamenljivi Nanotips koji svake rukavice pretvara u touchscreen friendly rukavice. 

 Za više informacija iz sveta mobilnih telefona pratite kanal Recenzosi.

Pišite nam