Originalno ime iPhone-a nije iPhoneOriginalno ime iPhona, zapravo, nije iPhone 

Prvo ime patenta za Ajfon je „Purple“, i ovaj patent je neko vreme bio potpuno skriven od javnosti. Kada je ga je Apple usavršio bio je preimenovan u iPhone.Međutim, 22 dana ranije kompanija Cisco System je prijavila patent pod istim nazivom. Usledila je tužba između ove dve kompanije, da bi kasnije bio postignut dogovor da se i Apple i Cisco System mogu služiti istim imenom. 

Ovaj telefon je najpre trebalo da bude tablet 
Prema planu prvog projekta Apple kompanija je trebalo da radi na osmišljavanju najmodernijeg tablet računara. Međutim, paralelno sa ovim projektom radilo se i na projektu iPod touch. Kada je Stiv Džobs video nove tač ekrane sa virtuelnim tastaturama odlučio je da iz korena promeni plan i tač ekran prenese na telefone.Tako su sve nove generacije telefona po izgledu bliže tablet računarima nego starijim telefonima sa tastaturom.

Preko 700 miliona prodatih uređaja 
Kao što smo već spomenuli, 60% ukupne prodaje marke Apple ide na iPhone telefone. Naime, sadašnji direktor ove kompanije, Tim Kuk, je u septembru 2014. godine objavio da je Apple do tad prodao čak 700 miliona iOS uređaja.Postoje i podaci koji govore da se 2011. godine kada je izašao novi iPhone 4s, prodato čak milion ovih telefona za svega 24 sata. 

Proda se 400 telefona u 60 sekundi 
Apple je postavio nove rekorde u prodaji smatrfonova. Činjenica je da se za jedan minut proda čak 400 iPhone telefona. Dakle, svake sekunde se proda skoro 7 iPhona. 


Apple App Store 
Davne 2007. godine se nije podrazumevalo da aplikaciju možete legalno i besplatno skinuti putem interneta. Taj običaj je počeo sa Apple App Store, gde ste to po prvi put to mogli učiniti. Tim putem je krenuo i Google Play Store odakle danas većina nas skida besplatne aplikacije za svoj Adnroid telefon.

18 modela iPhona 
Krajem ove godine izašao je poslednji model iPhona, iPhone X i to je osamnaesti model ovog smartfona. Od prve pa do poslednje serije smartfon je dosta unapređen. Mnogi smatraju da je ovaj telefon pomerio granice u kvalitetu slike. Kada uporedimo sa modelima Android telefona, Ajfon telefona ima znatno manje. Modela Android telefona ima na stotine, pa čak i hiljade. Postoji veliki broj proizvođača Androida koji konstantno unapređuju svoj proizvod. Zato mnogima može biti čudno to što kada je u pitanju Ajfon možete birati između svega osamnaest modela.

Danas je mobilni telefon uređaj od kojeg se ne odvajamo. Ni po suncu, ni po zimi, ni po snegu... A za toplije korišćenje smart telefona po zimi i snegu možemo koristiti nezamenljivi Nanotips koji svake rukavice pretvara u touchscreen friendly rukavice. 

Za više informacija iz sveta mobilnih telefona pratite kanal Recenzosi


Pišite nam