Pretražite internet bez dodirivanja telefonaGoogle Search je servis koji poseduje mnoštvo funkcija i opcija koje nam pomažu da Android koristimo znatno brže i lakše. Ponekad nam deluje da smo izgubili čitavu večnost dok smo otkucali neku frazu. Koliko samo vremena izgubimo pretraživajuću Google... 
Da li ste znali da možete uštedeti svoje vreme tako što ćete internet pretraživati samo glasom? Ukoliko izgovorite "OK Google" vaš telefon će biti na raspolaganju za vaše glasovne komande. Da biste aktivirali "OK Google" funkciju neophodno je da pristupite Google podešavanjima > pretraga i trenutno > glasovna > otkrivanje fraze “OK Google”.

Unutar kategorije otkrivanje fraze "OK Google" imaćete mogućnost da izaberete u kojim momentima će ova funkcija biti dostupna. 

Uključivanje glasovnog pretraživanja 

1. Na Android telefonu ili tabletu otvorite aplikaciju Google
2. U donjem desnom uglu dodirnite Pretraga -> Postavke -> Glas -> Voice Match. 
3. Odaberite kada želite da telefon sluša kad izgovorite "Ok Google"

Pokretanje glasovnog pretraživanja 

1. Na Android telefonu ili tabletu otvorite aplikaciju Google.
2. Recite "Ok Google" ili dodirnite mikrofon.

Ipak, mana ovog servisa jeste prilagođenost engleskom jeziku, što za sobom nosi teže razumevanje ukoliko koristite srpski jezik za komande.


Danas je mobilni telefon uređaj od kojeg se ne odvajamo. Ni po suncu, ni po zimi, ni po snegu... A za toplije korišćenje smart telefona po zimi i snegu možemo koristiti nezamenljivi Nanotips koji svake rukavice pretvara u touchscreen friendly rukavice. 

Za više informacija iz sveta mobilnih telefona pratite kanal Recenzosi

Pišite nam